Stef Kuypers brengt échte oplossingen (podcast)

Ik ontmoet graag interessante mensen. Zoals elders op deze website echter te lezen valt, vind ik ‘interessant’ ook een betekenisloos woord, ik verklaar me dus graag nader. Interessante mensen zijn voor mij mensen met nieuwe, duurzame, verfrissende en onderbouwde ideeën die deze ook begrijpbaar kunnen maken voor iedereen. Stef Kuypers past helemaal in deze definitie!
Zijn ambitie om de wereld te veranderen deel ik met hem. Hij heeft echter, in tegenstelling tot mezelf, reeds een antwoord gevonden op de vraag: hoe? Én hij kan het nog eens mooi uitleggen ook!

De eer viel me te beurt om eergisteren gedurende enkele uren koffie te consumeren met hem in de leuke koffiebar Kawa in Mortsel. Mijn interesse in het door hem ontwikkelde Sustainable Money System werd gewekt op de lezing ‘Geld is een afspraak’ op 16 oktober 2019, waar Stef me leerde hoe verrot ons financieel systeem in feite wel is. Na wat knip- en plakwerk kwam bovenstaande podcast tot stand, waarin Stef met nog meer bewijs komt!

We praatten niet enkel over ons monetaire systeem, maar ook over geluk en bewustwording, over hoe Donald Trump te overtuigen, over dronken rijden, over envelopjes in ieders bus, over pokemons en paaseieren en over hoe al deze zaken met elkaar verbonden zijn.

Alle info over het Sustainable Money System vind je via deze link.

De reportage in Tegenlicht waarvan sprake in de podcast vind je hieronder.

Tot slot, voor de hardnekkige ongelovigen: de website van de Europese Centrale Bank bevestigt inderdaad, zoals Stef stelt in de podcast, dat geld in de vorm van schuld door private banken wordt gecreëerd. Je vindt de volledige toelichting via deze link.

Credits:

Het idee voor deze podcast, alsook het idee van de pianomuziek tijdens de overgangen, leende ik van Zwijgen Is Geen Optie (zwijgenisgeenoptie.be). Een website die zeker een bezoekje waard is in de zoektocht naar diepgang.

De pianomuziek maakte ik niet zelf. Daarvoor bedank ik Justin Hurwitz, het muzikale genie die deze briljante muziek maakte voor de film La La Land.